Totaalconcept van A t/m Z

Zorg en Welzijn Bouw wil het u zo makkelijk mogelijk maken. Daarom ontzorgen wij u van A tot Z, oftewel van Advies tot Zorgwoning. U hoeft ons alleen maar te vertellen wat uw wensen zijn, daarna regelen wij de rest. Van vergunningen en bouwtekeningen tot het transport, de nutsaansluitingen en alle (zorg)voorzieningen. Van Advies tot Zorgwoning in 9 stappen.

Bekijk de video van onze werkwijze
01

Inventarisatie

Om straks uw ideale mantelzorgwoning te kunnen bouwen, willen we veel van u weten. Hoe wilt u dat uw woning eruit gaat zien, hoe groot moet deze zijn en welke voorzieningen wilt u hebben? In ons eerste gesprek nemen onze adviseurs ruim de tijd om al uw wensen te inventariseren en de mogelijkheden te bespreken. Zij hebben veel ervaring (sommigen zijn ervaringsdeskundige) en weten precies waar ze het over hebben.

Zorg en Welzijn Bouw - Mantelzorgwoning - Aarle-Rixtel
02

Vergunningen

Hoewel het steeds minder voorkomt, kan het zijn dat er een vergunning nodig is voor uw mantelzorgwoning. Is dat het geval, dan regelen wíj dat voor u. Net als een eigen huisnummer en eventuele subsidie. Mocht er onverhoopt geen vergunning worden afgegeven, bijvoorbeeld omdat het niet in de gemeentelijke structuur past, dan brengen wij u ook geen kosten in rekening. No cure, no pay!

Vergunningscheck aanvragen
Zorg en Welzijn Bouw - WMO-loket gemeente
03

Bouwtekening

Nu niets u meer in de weg staat, kan onze gespecialiseerde bouwkundig tekenaar voor u aan de slag. Hij tekent uw mantelzorgwoning tot in de kleinste details en precies volgens uw wensen en eisen. Hij zorgt er bovendien voor dat de woning praktisch is ingedeeld en voldoet aan de eisen uit het Bouwbesluit.

Zorg en Welzijn Bouw - Bouwtekening-zorgwoning
NULL

We hebben al meer dan 1000 woningen geplaatst

Binnenkort staan alle woningen op de website.

Bekijk geplaatste woningen
04

Bouw van uw woning

In onze moderne werkplaats bouwen we met de grootst mogelijke zorg, aandacht en precisie uw mantelzorgwoning. Of het nu om een zorgunit van 6 m2 gaat of een woning van 100 m2 of meer. We starten met het stalen frame, daarna begint de stapsgewijze opbouw. De doorlooptijd van de gehele bouw is meestal zo’n 10 weken.

Zorg en Welzijn Bouw - werkplaats mantelzorgwoning
05

Transport

Als uw nieuwe mantelzorgwoning in onze werkplaats helemaal is afgebouwd, dan kan deze op transport. Welk model u ook kiest en hoe groot uw woning ook is, wij transporteren het veilig naar iedere locatie in de gehele Benelux.

Zorg en Welzijn Bouw - transport zorgwoning kraan
06

Nutsaansluitingen

Op locatie maken wij een stevige fundering. Zodat uw huis straks staat als een rots. Als wij uw zorgwoning plaatsen, dan sluiten wij deze direct aan op alle noodzakelijke en gewenste nutsvoorzieningen, zoals elektriciteit, gas, water, riool, telefonie en (glasvezel)kabel.

Zorg en Welzijn Bouw - Riool Mantelzorgwoning
07

(Zorg)voorzieningen

Precies zoals we dat met u hebben afgesproken, installeren wij de badkamer, wc en keuken. En als u dat wenst, ook aanvullende domoticavoorzieningen, een (personen)alarmsysteem of zorgvoorzieningen, zoals een tillift, douchestoel of toiletbeugels. Wij maken van iedere mantelzorgwoning een comfortabel thuis.

Zorg en Welzijn Bouw - zorgvoorzieningen zorgwoning

Met ruim 1000 geplaatste zorgwoningen is Zorg en Welzijn Bouw marktleider op het gebied van mantelzorgwoningen. Van vergunning tot bouw en onderhoud van de woning, wij hebben alle benodigde kennis in huis.

Maak kennis met Zorg en Welzijn Bouw
9.7
    
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.7!
08

Terras- en tuinaanleg

Wij beloven u volledig te ontzorgen van Advies tot Zorgwoning. En als u dat wilt, gaan we zelfs nog een stapje verder en leggen we ook uw tuin en terras aan en onderhouden we uw woning! Wij nemen u alle rompslomp uit handen.

Zorg en Welzijn Bouw - Mantelzorgwoning - Aarle-Rixtel
09

De sleutel

De grote dag is daar. Uw mantelzorgwoning is klaar en kan worden opgeleverd. We maken een afspraak voor de oplevering en het overhandigen van de sleutel. Een feestelijk moment dat we graag even met u vieren. Daarom komen wij niet alleen met de sleutel, maar ook met iets lekkers. De woning is nu van u, de verhuizing kan beginnen!

Zorg en Welzijn Bouw - Mantelzorgwoning - Aarle-Rixtel

Gratis vergunningscheck!

Vraag nu een gratis vergunningscheck aan

Verplaatsbare mantelzorgwoningen mogen op bepaalde voorwaarden
vergunningsvrij worden gebouwd. Wilt u weten of dat in uw gemeente
het geval is? Vraag dan gratis een vergunningscheck aan!