Bouwproces

Wij bouwen geen eenheidsworst. Ons onderscheidend vermogen is dat wij maatwerk leveren, dat niet duurder hoeft te zijn dan een standaard woning bij een andere fabrikant. Bekijk de pagina 'Werkwijze' om te leren hoe wij u ontzorgen en hoe wij bouwen. Hebt u nog vragen? Kijk dan hieronder. Als u nog vragen hebt die niet op de website beantwoord worden, neem dan gerust contact met ons op!

Veelgestelde vragen over het bouwproces
Heb ik een vergunning nodig voor een mantelzorgwoning?

Als er een mantelzorg-indicatie is, hebt u in principe geen vergunning nodig. Indien u nog geen indicatie heeft (of kan krijgen) dan kan middels een vergunning voor een zogenaamde pré-mantelzorgwoning alsnog uw mantelzorgwoning naar wens worden geplaatst. Een pré-mantelzorgwoning is een mantelzorgwoning waarvan gebruik wordt gemaakt vóórdat de mantelzorg daadwerkelijk noodzakelijk is. De regels hiervoor verschillen per gemeente. Bij sommige gemeenten is het reeds mogelijk een pré-mantelzorgwoning voor een termijn van 10 jaar te plaatsen. U mag hier dus al in wonen voordat u zorg nodig heeft.

Hoelang duurt het proces van advies tot en met oplevering?

Dit is afhankelijk van onze planning. Wij laten u graag weten wanneer uw woning in onze planning zou passen. Wij gaan ervan uit dat zodra wij beginnen met bouwen, dat na een week of zes de woning geplaatst kan worden.

Kan ik een mantelzorgwoning ook huren?

Nieuwe mantelzorgwoningen kunt u niet bij ons huren. Wel komen er soms mantelzorgwoningen vrij, die gehuurd kunnen worden (desgewenst kunt u deze ook kopen). Er is niet altijd een woning beschikbaar, dus vraag ons gerust naar de mogelijkheden van dit moment!

Is er een fundering nodig voor de woning?

Ja, wij zorgen voor een verplaatsbare fundering (staal in beton; gewapende betonnen platen).

Ontdek de mogelijkheden

Is een zorgwoning ook iets voor u?

Wij laten u zien waarom een mantelzorgwoning in niets onderdoet voor een reguliere woning.

Andere onderwerpen in onze kennisbank

Zorg en Welzijn Bouw - Zorgwoning Comfort
Communicatie
Uw mantelzorgwoning is maatwerk, dus communicatie is belangrijk. Wij ontzorgen u van Advies tot Zorgwoning!
Heeft u een andere vraag?
Heeft u vragen die niet worden beantwoord op onze website? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.